Wednesday, January 13, 2010

LUCKY..

hohooo after 3 ari aq start aq nye prctkal,kesimpulan yg aq bleh buat ialah...BOSAN!!!
seriusly doe,kali ni punya prctkal aq mcm xda prasaan lgsg.empty.maybe coz trainee kali ni x havoc mcm b4 this kot.dorg mcm skema n xda lak otak gila2 mcm geng trainee last sem.last sem mmg terbaik r wa ckp lu.bleh dikatakn tiap2 mlm ktorg hang-out skali.siap leh berpoya2 skali tuh..hahahaaa~
but,now mcm kureng skit r..maybe sbb baru lg kot..aq n geng2 aq pun mcm tunjuk baik lg r now.masuk keje on time.xda lewat2 dah..nk kuar pun mintak permission.giler baik..hahaa seriusly lawak doe.berbeza drpd ape yg aq buat last sem nye prctkal.ni kalo geng2 trainee last sem still ada,sure dorg gelak guling2 tgk aq jd dak skema a.k.a baik..erkkkk damn!

btw,now aq kne masuk lab histology.for those yg x tau,kat lab histology neh ktorg sediakn slide2 tisu manusia.sample2 suma drpd manusia idup n yg dah mati.case2 cancer or keguguran byk r kat sni.nk tau lebih2 google sendri k.lalalalaaaa~
org ckp,dlm byk2 lab kat hospital,lab histo ni r paling scary skali coz suma sample manusia still ada dlm lab neh.so,if spe2 yg kne on-call waktu mlm,dorg sure kne berteman if nk masuk lab.even staff pun cmtu.huhuu BENARKAH???


then,semlm aq berpeluang join DR Safura bedah mayat kat makmal forensik.huhuu first agak cuak r kn coz ni 1st time kot nk g makmal bedah mayat tuh and tgk sendri mayat tu dibedah dpn mata.b4 dis kat lab histo tu just dpt sample organ manusia ja.ni skali ngn mayat tu aq tgk..cara dorg kaji mayat and nk cari sbb knapa org tu mati dah mcm cter csi dah aq rsa.hahahaaa..tp seriusly,dat experience aq x kn lupa sampai bila2 kot..and DR Safura amat la sempoi and cool.even dia ni dah diiktiraf PAKAR FORENSIK kat MALAYSIA neh(ni info yg aq dgr r,true or not i'm not really sure.korg try google sendri k) tp dia lgsg x lokek ilmu and sgt sng nk tanya smtg..doctor2 yg len ckp bkn sng dpt jmpa and talk to her coz dia ni amat bz and ssh nk ada kat hospital.so,semlm kira lucky day aq r coz dpt jmpa n ckp2 ngn dia.if korg nak tau gak,kes bunuh yg melibatkn 4org ahli keluarga tuh buat kat lab forensik ni r..tp masa tu aq x dpt join coz aq x masuk lg prctkal.huhuu..tbe2 aq rsa mcm nk tukar masuk forensik lak.ngeeee...


p/s:erkkk..my relationship is not going well now..huhuu~

7 comments:

Sharinginfoz said...

lama2 seronok le tu ya....

Perlu ke Telefon Mahal????

Kesian Danish Batuk

Sharinginfoz said...
This comment has been removed by the author.
sYukCurZ said...

chaiyok2!!!

shafarshahril said...

cool nye
dlu bercita2 mnjadi dr. tp tidak kesampaian kerana aku sdr betapa tidak sesuainya aku di bidang itu.haha

W[A]NZAI said...

sharinginfoz-
huhuu hopefully..

W[A]NZAI said...

syuk-
thanks..
btw,jgn byk sgt main ngn perasaan doe..x best.heheee XD

W[A]NZAI said...

shafar-
cool? hot kot..ha-ha! XP
hurmm aq pun bru sdr yg aq x sesuai ngn ape yg aq buat now.amat x best bg aq.erkkk..