Tuesday, September 1, 2009

Love is Cinta??

heyhooo~

huhuu entry kali ni maybe akan jd smtg yg bleh dikatakn emo or just an opinion..and post kali ni agak pjg r if nk bndingkn dgn post2 aq sebelum ni..so,kpd sesape yg rajin nk bce tu,bce la and thanks coz sudi bce..if x mo bce tu xpe..aq paham..ni blog aq n ske ati la aq nk post ape pun kn..pendek ke,pjg ke...ade aq kesah? hihihiiii~ dunno why,suddenly i think i wanna post smtg like this.maybe juz nk ekspress kn my feeling ja kot..and dis entry xda kne mengena lgsg dgn mn2 manusia yg masih idup or already pass away..

cinta?
apa itu cinta?
kenapa kte perlu bercinta?
cinta time muda ni best sgt ke?
if best sgt,knapa ada yg break?
and kenapa ada yg sanggup nk bunuh diri sgala if break?
then,what the point if we r fallen in love juz to be hurt?


haaa..soklan2 mcm ni sure akan berlegar2 kat kepala hotak manusia yg normal kn..if yg xpenah terpikir tu aq xda idea la kan..xda perasaan kot..or mayb mcm lect aq penah kta, maybe gallbladder dia pecah.huhuhuuu~ for me,as a normal person,i think fallen in love tu x salah tp kdg2 manusia yg menyalahkn konsep love tu..huhuuu cewah.. for me,to love is to learn.love is all about learning.and that's why some folks fail in love.ehemmm..ngeee~



aq pernah terbaca satu fakta kononnya cinta ni menyakitkn..if xpenah sakit sbb cinta,itu bkn namanya cinta.and if kte sentiasa bahagia je sepamjang bercinta,kite xkn rse nikmat bercinta tu..is that true??
ahahhaa..for me la kan,it's 100% true.love is painful.idup x semestinya indah ja..kdg2 sure ada gak yg xbest kot.. but the way we solve it and dare to face it is smtg yg aq ibaratkn ajaib and menarik.nk tau knapa? sbb kte brani nk lalui semua dugaan idup kat planet bumi neh.then,we also can call it as a challenge in our life.x ke menarik idup kte if kdg2 kte letak skit cabaran dlm idup kte..bru best! hehee~ manusia yg tkut kecewa dlm cinta or takut utk bercinta bg aq la kan org tu sebenarnya xda life and bleh dianggap pengecut.ngeee...ye r,bak kta2 aq td la kan, bercinta tu adalah satu cabaran.so,if org tu takut akan cabaran,makna nye dia tu pengecut.ahahhaaaa~




tp la kan..cuba bygkn tgh2 kte masyuk bercinta,then tbe2 couple kite ckp yg hubungan kte ni akan jd lbih baik if we juz a frend.or,idup kte ni akn lbih interesting if kte x couple.or mayb jgk couple kte tu bnding2 kn kte dgn ex2 dia sebelum ni..aduhhh..sure tersentap kn.time tu sure suma benda kte akn rsa xkna n automatik mood kte akn down.. urmmmm..if situasi cmni berlaku dlm idup korg la kn,ape korg akn buat? break kejap relation tu? or break trus je? or juz take a time utk pikir blik semua benda then try to solve it? or maybe jgk pastu trus x couple and juz end up as a good frend je? huhuhuu..byk btul persoalan kan.tp,itu r..soalan2 cmni sure xkn terjwb if kte xbrani utk amik cabaran then trima hakikat.. so,kat sini aq mcm nk share skit r smtg yg aq pikir agak menarik ttg lelaki utk pompuan tahu..huhuu~

1. Lelaki juga boleh menjadi seseorang yang begitu sensitif dan mengambil berat (prihatin).

2. Jika seseorang lelaki meminati wanita, wanita itu tak semestinya cantik. Cukup dengan budi bahasa dan kesopanan yang tinggi. Malah lelaki boleh menyukai wanita yang mempunyai banyak persamaan dengannya samada dari segi pemikiran atau minat. Oleh itu, banyak yang boleh dibualkan atau dikongsi bersama.

3. Kebanyakan masa, lelaki sebenarnya tidak mengetahui perasaan sebenar yang dirasakan oleh seorang wanita.

4. Lelaki boleh menerima penolakan dengan baik.

5. Lelaki cuba menonjolkan sikap kelakiannya untuk menambat hati wanita…

6. Lelaki memang dilahirkan dgn perasaan yg kuat terhadap wanita..sebab itu mereka suka melihat wanita, menjeling wanita dan menonton Baywatch! Atau mencuci mata di tepi pantai atau swimming pool.


7. Kebanyakan lelaki resah bila berhadapan dengan situasi ingin mengajak wanita keluar kali pertama!


8. Lelaki cuba meniru gaya selebriti atau berlagak macho hanya kerana ingin memikat hati wanita.


9. Bila lelaki cakap.."Emm. tengoklah dulu"..itu seringkali bermaksud dia berkata tidak atau kurang setuju.


10. Bila lelaki cakap "direct to the point" dalam sesuatu hal, dia sebenarnya ingin bersikap jujur dan berterus-terang dan mengharapkan wanita memahami maksudnya.


11. Kebanyakan lelaki yang nampak ‘desperate’, datang dari sekolah all boys!


12. Adalah biasa lelaki cemburu terutamanya apabila perempuan asyik menyebut nama lelaki lain.


13. Lelaki tak boleh belajar kesemuanya pasal perempuan dari library atau buku semata2. Oleh itu mereka selalu keliru dengan sikap perempuan..dan tak faham kenapa perempuan bersikap begitu begini…


14. Kadang2 lelaki perlu mengetahui lebih mendalam tentang bagaimana berhadapan dengan perempuan supaya hubungan dapat berjalan dengan lebih baik.


15. Betapa hebatnya lelaki itu bersikap romeo dan ‘flirting’ dengan ramai wanita..dia tetap hanya ada seorang teman wanita yang istimewa…yang lain hanya kawan..


16. Bila lelaki tertengok wanita dan wanita itu menyedari…maafkan saja. Kebanyakan lelaki tak sengaja….Mereka merasakan kejadian wanita itu begitu indah!


17. Bila sesuatu hubungan putus di tengah jalan, lelaki juga rasa bersedih..cuma dia tak menunjukkannya kesedihannya di depan orang.


18. Bila seorang perempuan meminati seorang lelaki, perempuan itu patut bagi hint! Mana tau lelaki itu juga menaruh minat. Senang usahanya nanti…


19.Adalah memalukan bagi lelaki jika tak berupaya menolong wanita.


20. Kebanyakan lelaki cukup lemah dgn air mata perempuan. Mereka lebih tewas sekiranya air mata itu mengalir dari perempuan yg dikasihi. Sebab itu dikatakan air mata senjata perempuan.


21. Semasa bercinta, lelaki tidak akan selalu mengungkapkan perkataan '
I LOVE YOU' kepada perempuan yg dicintainya.Tetapi perempuan perlu tahu sebenarnya lelaki mmg sygkn nya.

"Lelaki bukanlah sempurna 100%, walau bagaimanapun rupanya atau pandangan luarannya. Jadi, perempuan janganlah mengharapkan semua yang hebat dari lelaki! Mereka juga normal dan mempunyai kelemahan!"

p/s: semua fact ni xsemestinya berlaku kat sorg lelaki.tetapi,trust me girls,dats what ppl call MEN

5 comments:

nizam baharin said...

panjangnya entry..ahhahaha
aku rasa love is something kalau kau cerita 44 hari 44 malam pon takkan abis..heheh :D

EIPUL said...

wow, hebatnye cinta! heh

W[A]NZAI said...

ijam - ahhaaa yup! tau xpa..

eipul - ngeee..agak laa..;)

ayien.. said...

bagi ayien.. ayien lebih suka orang mencintai ayien... kerana ayien tahu dia akn sentiasa ada bersama ayien tak kira apa pon berlaku.. kerana kasihnya hanya untuk kita... kasih kita kepadanya boleh dipupuk sedikit demi sedikit.. lihat kejujuran bukan kesempurnaan

p/s
love my life....

W[A]NZAI said...

ayien - yeah..dats rite! 100% agree with u..